dimarts, 27 de gener de 2015

Montclar

El poble de Montclar presideix la serra que duu el seu nom. La seva elevada posició fa que les vistes des de l’indret siguin magnífiques, tant al nord, on hi ha el Montsec, com al sud, on trobem Agramunt i la serra d’Almenara.


EXCURSIÓ AL TÚNEL DE MONTCLAR 
Si us considereu valents i amb ganes d’investigar paisatges subterranis, us agradarà caminar per l’interior del túnel de Montclar. Una excursió diferent, una experiència impactant, ja que bona part es fa dins un túnel, que en el seu temps va ser una de les obres d’enginyeria més importants d’Europa per la seva llargària. Són 5 km sota terra (en alguns llocs s’estarà a 130 m per sota), 4,5 m d’altura i 6 m d’amplada. S’hi estarà a dins unes dues hores. El túnel de Montclar també és conegut amb el nom de la Mina de Montclar. Claustrofòbics i porucs, absteniu-vos-en! La travessa no és difícil, però s’ha de tenir les idees clares. Es tracta d'una excursió inèdita, ja que habitualment aquest canal és ple d'aigua. Només s'hi pot passar, amb permís, durant els mesos de gener i febrer.
Dates: Diumenges 1 i 22 de febrer i 1 de març
Tel. 973 402 045

Per tastar: Torró d’Agramunt Indicació Geogràfica Protegida consta en el registre de denominacions d’origen des de l’1 de juliol del 2002. La massa s’elabora a base de mel, ametlles o avellanes, sucre, glucosa i clara d’ou, entre altres ingredients. Es torren les avellanes o les ametlles i es pelen. A part, la mel i el sucre es barregen al foc, es deixa refredar la mescla i s’hi afegeix clara d’ou. Després, segons el tipus de torró, s’hi afegeix xocolata, trufa, nous o altres ingredients.

CASTELL DE MONTCLAR
A la sortida del túnel ens dirigirem a la població de Montclar. Al poble de Montclar, situat a la comarca de l’Urgell, a la part més enlairada s’alça imponent el seu castell medieval. És el castell més antic de la zona, declarat monument històric i artístic de caràcter nacional, una fortificació de la Reconquesta, documentat des del segle XII. La construcció actual es va iniciar al voltant del segle XVII com a residència nobiliària. La resta del poble es va construir a poc a poc a partir d’aquest castell. Els De Miguel mostren la seva fortalesa als visitants ansiosos de viatjar en el temps. Un viatge fins a l’època de la Reconquesta. La repoblació cristiana del territori està en joc i el castell de Montclar defensa la frontera entre la Catalunya Vella i la Catalunya Nova.
Horari de les visites guiades: Diumenges, a les 11, 12 i 13 h
Tel. 973 402 045

Cap comentari :

Publica un comentari