dimarts, 10 de febrer de 2015

L'Alt Empordà


Castelló d’Empúries és una vila medieval que encara conserva les joies arquitectòniques de temps passats. El terme acull la seu del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Paral·lelament, Empuriabrava s’estén com una marina residencial. L’estructura urbanística es basa en una quadrícula de canals navegables que fan en total més de trenta quilòmetres de longitud.


LA SENSACIÓ DE VOLAR
S'han acabat les excuses per no fer realitat el somni de la majoria dels mortals: volar! A l'Alt Empordà trobem el Windoor Real Fly Túnel de Vent d'Empuriabrava, el primer simulador de caiguda lliure de la Península dirigit a tot tipus de públic. La instal·lació permet experimentar sense cap risc l’alliberadora sensació d'estar volant dins un cilindre de vidre de 10 metres d'altura, que intensifica l'efecte d'estar suspès en l'aire. Des que va obrir les portes, el novembre del 2012, el Windoor s'ha convertit en una autèntica revolució en el món de les experiències sensorials. La caiguda lliure, fins ara reservada als paracaigudistes, ja està a l'abast del gran públic gràcies a una avançada tecnologia que permet recrear la sensació d'estar volant com un ocell, sense necessitat de saltar d'un avió.
Windoor Real Fly
Sector Aeroclub, s/n. Empuriabrava
Horaris: Dissabtes de 9 a 0.30 h i diumenges de 9 a 24 h
Tel. 972 454 040

Per tastar: Si es parla de cuina, cal esmentar les campanyes gastronòmiques que tenen lloc al municipi, com les que potencien la cuina dels Aiguamolls de l’Empordà o la cuina medieval. Entre els ingredients més destacats es troben l’ànec, el foie gras, el peix i les verdures autòctones. Quant a dolços, val la pena tastar els bruels, les delícies de trobadors o els rocs de Castelló.

MUSEU CÚRIA-PRESÓ
Edifici gòtic construït vers el 1336 que integrava dues funcions pròpies de la vila medieval: la cúria, seu del tribunal de justícia, i la presó, on ingressaven els condemnats, i això simbolitzava el poder a la capital del comtat d’Empúries.
A la Cúria destaca la façana que dóna a la plaça de Jaume I (antiga plaça del Gra), amb finestrals gòtics que han estat restaurats i, a l’interior, notables mènsules de talla. La presó de Castelló d’Empúries és un model singular i gairebé únic a Catalunya d’un calabós de l’Antic Règim. En les cel·les obscures i insalubres els presoners van deixar, entre els segles XVII i XIX, l’empremta dels seus estats anímics, les seves inquietuds i els seus pensaments, sota la forma d’abundants grafits carregats de plasticitat i simbolisme.
Pl. Jaume I, s/n. Castelló d’Empúries.
Tel. 972 250 859

Cap comentari :

Publica un comentari