dimarts, 24 de febrer de 2015

Montserrat

La muntanya de Montserrat i els seus entorns són espais d'interès natural que estan protegits amb l'objectiu de compatibilitzar els valors naturals, culturals i històrics amb la vida diària dels seus habitants, la difusió i recerca del seu patrimoni i el gaudi dels visitants.


ÚNICA I EMBLEMÀTICA
La muntanya de Montserrat és única, emblemàtica i molt diferent de la resta de les que hi ha a Catalunya. El seu perfil és com el de la fulla d'una serra. Les vistes des del seu punt més alt, Sant Jeroni, situat a 1.236 metres, són espectaculars. A més, es pot visitar el monestir de Montserrat i el museu, així com fer itineraris a peu per un entorn natural molt variat. Un cop a dalt, podeu escollir diferents itineraris a l'aire lliure per gaudir del paisatge i de la singularitat d'aquesta serralada. Als punts d'informació de la muntanya podeu sol·licitar un llibret amb tots els recorreguts possibles. Un dels més populars és el camí de la Santa Cova, ideal per fer-lo en família, ja que és fàcil, curt i apte per a totes les edats. A més a més té la peculiaritat d'estar excavat a la muntanya.

Per tastar: La gastronomia de Montserrat oferirà al visitant una mostra d’una cuina que ha adaptat la tradició a una posada en escena moderna, àgil i saborosa a les nostres taules i que té com a protagonistes productes de l’horta, del bosc i de la terra de l’entorn montserratí: el tomàquet de rosa, el senglar, el cigró de Vilamarics, les herbes aromàtiques de la muntanya, el mató...

PLAÇA PORXADA DEL BO-BO
La plaça porxada de Monistrol tal com la veiem ara es remunta al segle XVII. És, en aquest temps, quan es converteix en la plaça major del poble i centre del mercat setmanal. El primer ajuntament de la vila s’edifica amb vista a la plaça entre els contraforts de l’església renaixentista dedicada a sant Pere. Ara encara podem observar-hi l’any de construcció i la primera representació coneguda de l’escut de la vila, caracteritzat per una bola partida en tres parts per una creu. En aquesta plaça es balla cada 20 de gener el ball del bo-bo, un ball votiu en honor de sant Sebastià. La tradició d’honorar aquest sant, advocat contra les pestes, es remunta a finals del segle XVI. També és interessant el carrer de Sant Joan, que ens ofereix uns magnífics casals senyorials.


Cap comentari :

Publica un comentari