dimarts, 3 de febrer de 2015

Ulldecona

Ulldecona és una vila de la comarca del Montsià de gran valor patrimonial, ja que conserva nombroses construccions de diferents èpoques, entre les quals destaquen edificacions gòtiques, barroques i tot un seguit de cases noucentistes i modernistes.


OLIVERES MIL·LENÀRIES  
Els guiatges especialitzats no tan sols us permetran veure un seguit de majestuosos arbres mil·lenaris i el seu entorn. Dintre d’un context únic, us proposem un viatge al voltant de la cultura mediterrània en els últims 2.000 anys mitjançant la visita al Fondo de l’Arion, on gaudireu de 35 espectaculars exemplars d’olivera i descobrireu com unes finques d’origen romà poden acompanyar les diferents cultures i civilitzacions que s’han anat alternant fins als nostres dies. El conreu diari i les varietats tradicionals, la interacció amb el caràcter d’un territori i una gent, han fet aconseguir un gran producte com és l’oli d’oliveres mil·lenàries: un dels productes més autèntics i singulars que podem trobar en tota la Mediterrània. La visita finalitza amb un tast d’olis varietals i mil·lenaris.
La visita surt els dissabtes a les 10 h de l’Oficina de Turisme d’Ulldecona.
Pg. de l’Estació. Ulldecona
Tel. 977 573 394 – 619 770 869

Per tastar: Els periquillos o testets (pasta aplanada i caragolada, amb una característica forma de rombe i de color blanc, que es fa amb ou, sucre, farina i matafaluga) i els rotllets del secret (pastes de forma arrodonida amb un forat al mig, similars a una rosquilla, que s'elaboren amb oli d'oliva, ous, farina, sucre, llet i aiguardent, avui sovint substituït per anís).

CASTELL MEDIEVAL  
El Castell d’Ulldecona és el símbol identitari. Amb la seva silueta, reflectida també en l’escut local, encara aporta valuosa informació sobre l’evolució històrica i cultural d’una zona clau en el control del territori. Els ibers ja es van establir al capdamunt del turó per vigilar la resta d’assentaments ibèrics. Més visibles que els romans són els vestigis de l’ocupació àrab del segle VIII al XI. La reconquesta cristiana del llevant peninsular va fixar la frontera entre els regnes cristians i els musulmans a l’actual riu Sénia. I va ser llavors que es va començar a edificar l’actual fortificació militar cristiana sobre l’anterior musulmana. La visita guiada al castell permet descobrir la impressionant Torre Quadrada o Torre de l’Homenatge i la seva imponent i poderosa figura: la Torre Rodona, i altres dependències.

Cap comentari :

Publica un comentari