dimecres, 4 de març de 2015

La Selva

La Selva és una comarca de grans contrastos que ofereix al visitant una àmplia oferta. Des del litoral de la Costa Brava, passant per la plana o la zona del Ter-Brugent, fins a arribar a les muntanyes del Montseny-Guilleries.CASTELL DE MONTSORIU
El castell gòtic més imponent de Catalunya està situat al cim d’un turó de més de 600 metres, al peu del Montseny. Aquesta envejable situació el va portar a ser la seu militar dels vescomtes de Cabrera, una de les més poderoses del país i de la Mediterrània, al costat de Pere III, el Cerimoniós (s. XIII). Si bé les primeres referències daten de l’any 1002, Montsoriu ja havia estat un recinte ocupat pels ibers. Més tard va esdevenir un centre de defensa i una fortalesa inexpugnable per la seva impecable construcció. La seva funció militar va evolucionar per esdevenir residència palau, moment en què el castell va arribar a la seva màxima esplendor. Actualment el castell ofereix al visitant l’oportunitat de recular en el temps i conèixer la història i la manera de viure a la Catalunya de l’edat mitjana.
GPS: 41º 47’ 0.157”N / 2º 32’ 25.962”E
Situat a cavall dels municipis de Sant Feliu de Buixalleu i Arbúcies
Tel. 972 011 960

Per tastar:
La gastronomia i el comerç ocupen un lloc preferent gràcies a l'esforç dels comerciants i els restauradors, que han potenciat els productes propis de la zona, com ara el pa de pessic (Arbúcies és el municipi de Catalunya on es va iniciar aquesta elaboració), els embotits, els fesols del ganxet i les pomes. Arbúcies celebra cada diumenge el mercat setmanal, amb parades de fruita i altres productes.

LA FARGA DEL ROQUER
La Farga del Roquer és un dels millors exemples de patrimoni industrial que il·lustra el dinamisme econòmic montsenyenc des de mitjan segle XIX. Entrar a la Farga del Roquer és fer un recorregut pel passat industrial d'Arbúcies, lligat de manera indissoluble a l'aigua i a una riera que ha fet possible diversos usos tradicionals. Les visites guiades en petits grups permeten entendre el procés de funcionament i usos de l'edifici: un sistema d'aprofitaments hidràulics utilitzat per a altres activitats com ara adoberia de pells, torneria, serradora... La captació de l'aigua de la bassa fins a les aplicacions industrials es veu en directe mitjançant un procés en què una turbina del 1934 transmet l'energia a uns eixos que acaben fent accionar les serres que actualment s'hi han instal·lat.
Per visitar la farga contacteu amb el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella
C/ Major, 6. Arbúcies
Tel. 972 860 908


Cap comentari :

Publica un comentari