dijous, 9 d’abril de 2015

Figueres

Figueres, capital de la comarca de l'Alt Empordà, s'estén sobre una plana fluvial situada a l'interior de la província de Girona. L'oferta cultural es completa amb diversos museus i un calendari ple de festes i esdeveniments repartits durant tot l'any. La ciutat va tenir el seu origen en l'època visigoda i va ser al segle IX que va adquirir el seu caràcter de ciutat.


TEATRE MUSEU DALÍ
El Teatre Museu Dalí conté obres que descriuen la trajectòria artística de Salvador Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions dins el surrealisme, fins a les obres dels últims anys de la seva vida. Algunes de les més destacades que s’hi exposen són Port Alguer, L’espectre del sex-appeal, Autorretrat tou amb bacon fregit, La panera del pa, Leda atòmica i Galatea de les esferes. També cal destacar el conjunt d’obres realitzades per l’artista expressament per al Teatre Museu, com la sala Mae West, la sala Palau del Vent i el Cadillac plujós. El Teatre Museu Dalí cal veure’l com la gran obra de Salvador Dalí, ja que va ser concebut per l’artista per tal d’oferir al visitant una veritable experiència per endinsar-se en el seu món únic.
Pl. Gala i Salvador Dalí, 5. Figueres
Tel. 972 677 500


Per tastar: La majoria de productes típics de la comarca guarden relació amb una gastronomia de mar i muntanya considerada com una de les estrelles de la cuina mediterrània. Es poden destacar com a plats de mar el suquet de peix fresc i la sèpia amb pèsols. Com a plats d'interior, la botifarra dolça fregida, l'oca amb naps i el conill amb caragols. I de postres, els taps de Cadaqués, els flaones de Figueres i els brunyols de l’Empordà.
 
PER LLEPAR-SE’N ELS DITS
Al Forn La Barceloneta, fundat l’any 1885, es dediquen a l'elaboració artesana de galetes i pastes seques, a partir de matèries primeres d’alta qualitat, i volen convidar-vos a conèixer la seva empresa, tot obrint les portes de l’obrador, on podreu veure com elaboren els seus productes. Serà una experiència molt enriquidora, ja que podreu veure pas a pas tot el procés d’elaboració dels nostres productes. Un cop a l'obrador, els farem una extensa explicació de la nostra llarga història, les diferents generacions que n'hem format part, i les distincions que ens han donat. Finalment podreu degustar les diferents galetes que surtin del forn i, si ho desitgeu, també podreu comprar-ne. Creiem que serà un bon complement de la seva visita a la ciutat de Figueres!
Forn La Barceloneta
Reserves: 972 51 10 64 (obrador) o 972 50 31 51 (botiga).
C/ Núria, 5, baixos (Obrador) o c/ Muralla, 21 (Botiga). Figueres


1 comentari :

Unknown ha dit...

Very nice tutorial and much interesting. It is very helpful to understand the concept. Thanks and keep sharing information like this. I also want you to visit the site bt email helpline

Publica un comentari