dimarts, 19 de maig de 2015

Bandada

“Un dia, les aus fixaren la mirada més enllà de les fulles i les branques i imaginaren una vida diferent. I aquest fou l’inici d’una nova era. Explicaren a les seves cries el com i el perquè de tot allò que les envoltava...”
Bandada va ser l'obra guanyadora del V Premi Internacional Compostel·la per a àlbums il·lustrats d'entre els 256 treballs que es van presentar a la convocatòria, procedents de 19 països. El relat, amb frases breus i subtils, proposa una profunda reflexió sobre la història de la humanitat: el desenvolupament d'una societat que comença buscant el coneixement, el progrés tècnic i científic, el benestar i la comoditat, però que durant aquesta recerca perverteix els seus principis, genera violència i dominació dels més forts contra els febles.
Des del punt de vista estètic, Bandada destaca pel simbolisme de les il·lustracions, protagonitzades per tota classe d'aus humanitzades, representades amb un extraordinari
detallisme, en blanc i negre. El jurat va destacar el “virtuosisme” de la tècnica artística per aconseguir imatges d'una “extraordinària qualitat i força expressiva”. Un lirisme poètic, un joc contradictori i un missatge d'esperança portat fins a l'extrem d'una manera molt hàbil, tot associant les aus d'aquesta història amb la incapacitat natural de les persones per volar.
A partir de 7 anys
David Daniel Álvarez Hernández i María Julia Díaz Garrido
Edit. Kalandraka


Cap comentari :

Publica un comentari