dimarts, 2 de juny de 2015

El Gironès


La importància del patrimoni natural i cultural i de la comarca del Gironès queda palesa en la multitud d’elements que podem visitar en el territori. Un patrimoni basat en la memòria, que interpel·la els sentiments, la identitat i la cohesió en la diversitat.


CENTRE DE VISITANTS  
El Centre d'Interpretació del Territori-El Centre de Visitants del Gironès és un aparador de la comarca. Un equipament on es desenvolupen sinergies entre cultura, tecnologia i modernitat, on podreu descobrir la comarca del Gironès a partir de tres punts d'interès: el patrimoni, els personatges i les històries de vida. El sistema del centre permet al visitant seleccionar individualment els seus continguts d'interès. És un espai ideal per realitzar excursions de mig dia, que es poden combinar amb les nombroses visites o activitats que s'ofereixen a la comarca. La vida de la comarca es va anar construint entre la ciutat i el camp, i va convertir Girona en el centre de serveis d’un entorn rural amb una forta tradició d’oficis antics i activitats artesanals. Amb visita lliure o guiada.
Av. França, 221. Sarrià de Ter
Tel. 972 011 669

Per tastar: L'esmorzar de forquilla i ganivet: una fusta ben variada d'embotits i unes torrades amb tomàquet, oli i all. I per variar de sabors, unes olives adobades. El plat fort és una plata de seques amb botifarra i una llenca de cansalada fregida. De postres, per exemple, grana de capellà, anomenada també postres de músic, i un porronet de garnatxa, ratafia o vi ranci. És un àpat per donar força al cos i ànim a l'esperit.

EL VOLCÀ DE LA VALL DE LLÉMENA 
Aquesta excursió al puig de la Banya del Boc recorre els relleus volcànics situats al bell mig de la bucòlica vall de Llémena. Aquest volcà va desenvolupar la seva activitat fa 123.000 anys, i forma, junt amb el volcà de la Crosa, el millor exponent del vulcanisme quaternari a Catalunya fora de la zona volcànica de la Garrotxa. Es tracta d'un espai d'una singularitat geològica excepcional, constituït per un conus volcànic obert sobre la vall i una àmplia colada de lava basàltica que va donar lloc a la plana de Sant Joan. El punt de sortida de la ruta, des d'on es començarà a caminar, és la singular església de Sant Pere del poble de Llorà, pertanyent al municipi de Sant Martí de Llémena. L'itinerari es pot fer també en bicicleta tot terreny.
Dificultat: Baixa
Temps efectiu: 2 hores i 12 minuts
Distància: 8,8 km

Cap comentari :

Publica un comentari