dimarts, 23 de juny de 2015

El Pallars Jussà

Una terra de contrastos, amb una varietat de paisatges que ens permeten visitar des de planes agrícoles fins a intensos boscos, precipicis audaços, alta muntanya, llacs d'origen glacial o càrstic i els rius que han anat obrint camins per aquestes terres


LES BOTIGUES DE SALÀS
Salàs de Pallars és una de les poblacions que més han mantingut el caràcter medieval de la comarca. Gràcies al treball fet per donar valor al patrimoni històric i etnològic del municipi, Salàs destaca pel seu conjunt de botigues museu, que es presenten amb una ambientació d’època molt acurada a partir de la recuperació i exposició de béns de consum quotidians de la segona meitat del segle XIX fins a les acaballes del franquisme. L’ambientació d’aquests espais s’aconsegueix a partir del mobiliari, de l’exposició dels productes més representatius de cada període i de l’exhibició de cartells i altres elements publicitaris. Tot aquest treball va servir perquè el poble fos inclòs en la Xarxa de Pobles amb Encant de les Terres de Lleida i Aran.
SALÀS DE PALLARS
Durant tot l'any (excepte el mes de gener)
Horari de visites: Dissabtes, a les 10.15, 12 i 16 h, i diumenges i festius, a les 10.15 i 12 h
Reserves i informació al 973 676 266
Tel. de contacte: 973 676 003 Ajuntament

Per tastar: El Pallars Sobirà és una comarca famosa per la seva gastronomia típica de muntanya amb plats elaborats amb productes de proximitat. Formatges com el de tupí (fet amb aiguardent), embotits com la girella (de corder) i el xolís (de porc), verdures i hortalisses, carns (bruna dels Pirineus...), caça i fins i tot vi. Productes autòctons i receptes mil·lenàries.

A PAS DE RUC 
La ruta es centra en l’aventura, i l’entorn ens ofereix l’orografia perfecta per fer El Cinquè Llac amb BTT, a cavall i fins i tot amb ruc català. Existeix una àmplia oferta d’activitats a l’aire lliure i disposeu d’experts professionals que us acompanyaran per gaudir-ne amb la màxima seguretat. Us convidem a descobrir un bonic racó del nostre país amb el millor company de viatge que us podem oferir, el ruc, que us ajudarà a portar l’equipatge i es convertirà en el vostre millor amic. El ruc català és un animal interessant per a la pràctica de senderisme, ja que té un ritme que permet apreciar millor el paisatge, al mateix temps que es contribueix a la defensa d’un animal en risc d’extinció i al manteniment dels camins.
Pirineu Emoció
Tel. 973 681 518

Cap comentari :

Publica un comentari