dilluns, 15 de juny de 2015

L'Urgell

Creuen la comarca tres rius: el Sió, l’Ondara i el Corb. El canal d’Urgell va transformar les terres seques de la comarca en una de les zones més riques del país. L’Urgell té tres importants nuclis que el vertebren i que aglutinen una bona part de l’activitat econòmica: Agramunt, Bellpuig i Tàrrega.


LABERINT DE BLAT DE MORO

Hi ha tradició de laberints en camps de blat de moro de moltes hectàrees als Estats Units, i països com ara França també han experimentat amb aquesta activitat lúdica. Aquest laberint de blat de moro que proposem és el primer a les comarques de Lleida. Es troba dins la Masia Esperança, una finca agrícola al poble de Castellserà. A més, la finca ofereix un allotjament amb piscina, Cal Tonet, de 4-7 places. El laberint de blat de moro és un espai on es troben un seguit de camins, alguns sense sortida, alguns que fan anar enrere... Té una extensió de 3 hectàrees i 2 quilòmetres de passadissos, i hi ha a disposició dels visitants un mirador de fusta de 6 metres d’alçada per poder veure els camins del laberint. Serem capaços de trobar la sortida?  
Castellserà 
Obert de juliol a setembre/octubre 
Horari: Reserva prèvia, obert cada dia i visites nocturnes 
Informació i reserves: 973 402 045 - 973 400 265 - 973 610 387 -  639 320 117 - 675 951 526

Per tastar: La cuina de l’Urgell és una espècie d’art quotidià posat a la taula. Podeu menjar des d’una olla barrejada de l’Urgell o una cassola de peus de porc amb caragols fins a un pollastre amb timó o unes postres tan delicioses com els torrons i la xocolata a la pedra. El llegat culinari que s’ha heretat de les àvies i el rebost natural que la terra ens aporta són un privilegi que no té preu.

VALLBONA DE LES MONGES
El petit i bonic poble de Vallbona de les Monges és el cas típic de poble que neix a redós d'un monestir i del decret que no permetia que els cenobis femenins estiguessin situats en indrets solitaris. És per aquest motiu que la comunitat de monges va convidar els veïns de Montesquiu –que va ser abandonat– a fundar un municipi al costat de la clausura monàstica, i per això els van donar les millors terres i habitatges en dependències del monestir. Va ser així com va néixer el poble de Vallbona, que per això es denomina "de les Monges". El bellíssim monestir de Vallbona, fundat al segle XII, és habitat per les monges del Cister, que durant vuit segles mai han abandonat el centre. És obligada la seva visita. 
Horari de visites al monestir: Dissabtes, de 10.30 a 13.30 h i de 16.30 a 18.30 h, i diumenges, de 12 a 13.30 h i de 16.30 a 18.30 h

Cap comentari :

Publica un comentari