dimarts, 30 de juny de 2015

Vielha

Capital de la Val d’Aran, Vielha és una petita ciutat pirinenca rodejada de cims que superen els 2.000 metres que es va començar a construir a l'eixample que forma la vall del riu Garona, al seu punt d'unió amb el riu Nere, que travessa la població.


FABRICA DERA LAN
L’any 1999, el Conselh Generau dera Val d’Aran va adquirir una fàbrica de llana a la vila de Vielha. L’objectiu: recuperar una petita indústria que havia format part de la vida quotidiana dels aranesos. Fet que cal emmarcar en una política de restauració del patrimoni històric i industrial de l’Aran. La Fabrica dera Lan ens endinsa en els primers moments de la industrialització a l’Aran. La restauració que s'ha fet ens permet contemplar la fàbrica en estat pur, ja que totes les seves màquines podrien tornar a funcionar avui mateix. Un guia  acompanya el visitant al llarg de tot el recorregut i es pot seguir tot el procés de fabricació que es duia a terme a la fàbrica, és a dir la transformació de la llana verge en madeixes. Dos audiovisuals complementen la visita.
Horaris: De juny a setembre, cada dia, de 17 a 20 h
C/ Ribaèta. Cap dera Vila. Vielha
Tel. 973 641 815

Per tastar: La gastronomia de Vielha és un element del seu patrimoni etnològic i es caracteritza per plats forts i energètics –com sol succeir en els llocs de muntanya, on els hiverns són molt freds–, com ara l'olla aranesa, que ha estat sempre en els menús dels restaurants per la seva popularitat i competint amb plats com ara els de cabra, cérvol o guisats de senglar.

AMB 4X4 PER LA VAL D’ARAN
Recórrer la Val d’Aran en 4x4 és descobrir els seus racons més atractius. Es poden fer rutes molt diverses, com són la ruta del salt del Pish, la del circ de Colomers o la vall de Ruda i la pista de Montgarri. Amb Vans Tours 4x4 podreu desplaçar-vos còmodament en furgonetes a diferents punts de gran interès, mentre els guies especialitzats us informen del que esteu veient. En diversos moments de l'activitat es para i es realitzen petites excursions, s’entra en esglésies romàniques i molt més. Tot adaptat als interessos dels clients. Totes les propostes són interessants, atractives i de gran interès naturalístic. Caldrà acordar amb el guia quina pot ser l’opció més interessant depenent de la família.
Copos Events, s.l.
Ctra. de Gausac, 1 (rotonda Vielha). Vielha
Tel. 973 643 325 – 660 164 467


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada