dimecres, 15 de juliol de 2015

De vacances amb la família


“Aquestes vacances me’n vaig a...”, “Tens la guia turística de...?”, “M’he comprat un bitllet d’avió per anar a...”, “Aquest estiu coneixeré les platges de...”, “Què vols que et porti de les vacances?”, “Em deixes una maleta ben gran per aquest estiu?”


Per Nila Ripoll. Comunicació Fundación Altarriba 

Per què enganyar-nos, a tots ens agrada desconnectar de tot l’any de rutina, feina, reunions, telèfon... arriba l’estiu i és el moment de començar a planificar les vacances, els dies que podrem desconnectar, conèixer llocs nous, menjar el que ens vingui de gust... és a dir, uns dies ideals per no fer res i així poder carregar piles per fer front a un any ple de nous projectes i gaudir d’unes bones vacances. 

Ara bé, què passa amb els nostres “millors amics”?, els nostres “companys inseparables”?, aquells que els dies d’hivern, fred i pluja ens ho fan passar bé jugant amb ells, aprenent amb ells i compartint moments divertits i de tendresa? Els nostres animals de companyia també es mereixen el descans, gats, gossos, periquitos, fures... tots els que per una raó o una altra estan al nostre costat tot l’any, vivint amb nosaltres el dia a dia de la rutina, l’avorriment i els maldecaps de la feina. Doncs, tot i que sé que esteu d’acord que ells també es mereixen unes vacances, hi ha gent (molta gent) que arriba l’estiu i no saben què fer amb “aquell animal” i decideixen abandonar-lo a la seva sort. Més de 150.000 animals s’abandonen cada any, sobretot a l’estiu, uns 400 al dia. 

Tinc uns amics que tenen dos gossos, de cap raça en concret, un de gran i l’altre més petit, en Jack i la Nuca. En Jack, tot i ser un gos ben gran, és molt tranquil i dormilega; en canvi a la Nuca, que és més petitona, li encanta jugar i està tot el dia amunt i avall buscant una estona que estiguis despistat per portar-te la pilota. Doncs bé, aquesta família, que, a més a més, tenen dos fills (bessons), sempre, cada estiu, se’n van de vacances. No hi ha estiu que no rebi una postal seva de qualsevol part del món, des de Menorca fins a Nova Zelanda. Efectivament fa molta enveja, però m’agrada veure com s’ho passen de bé durant aquests dies. 

Doncs bé, aquests amics saben perfectament que en Jack i la Nuca formen part de la família; per tant, tenen diferents opcions perquè tots gaudeixin d’uns dies de descans. A vegades reserven un hotel Pet-Friendly, on pots allotjar-t’hi amb els teus animals. N’hi ha molts, cada vegada més; podeu donar un cop d’ull a la Guia Pet-Friendly de Fundación Altarriba, on a més d’hotels també hi ha restaurants i botigues on hi pots anar amb el teu gos. D’altres vegades els porten de “colònies”, com diuen ells, és a dir, que els deixen en un refugi on accepten residències durant uns dies de gossos que tenen família, però que és fora per diversos motius, generalment per vacances, i gairebé sempre els deixen al Bú Bup Parc. Em diuen que s’ho passen molt bé: poden córrer i gaudir de la naturalesa, el riu i les excursions que fan cada dia. En altres ocasions, opten per deixar-los en cases que fan de cangur, són cases o pisos que han estat certificats per tenir cura dels animals que cuiden, com Dogbuddy o Gudog, és a dir que en Jack i la Nuca se senten com a casa seva fent vida en família i rebent totes les atencions que necessiten. Finalment hi ha l’opció de deixar-los als amics i familiars més responsables (us confesso que m’ha tocat en alguna ocasió i m’ha encantat poder estar uns dies amb aquests dos personatges; t’adones de tot el que un animal et pot aportar i el poc que demanen a canvi). Aquesta opció té l’avantatge que les persones amb qui deixes el teu animal ja coneixen el seu caràcter i han estat en contacte amb ell en més d’una ocasió. Això sí, s’ha de ser responsable, molt, per fer-te càrrec dels animals dels teus millors amics. En resum: si tens un animal i el consideres part de la teva família, no l’abandonis, hi ha moltes opcions perquè tant tu com ell passeu unes molt bones vacances. 

Gaudiu de l’estiu amb tota la família, avis, àvies, fills, filles, gats i gossos, segur que tard o d’hora us ho agrairan de la manera que menys espereu. I si teniu qualsevol dubte poseu-vos a la pell del vostre animal i penseu com us agradaria que us tractessin.  

Bon estiu!

Cap comentari :

Publica un comentari