dimecres, 8 de juliol de 2015

El Baix Empordà


Prepareu-vos per conèixer la seva relació amb la mar i, també, el seu estret lligam amb la terra. Coneixeu la seva gent i oficis antics però no oblidats. Endinseu-vos en les seves viles, castells i indústries artesanals. Gaudiu de la seva herència mediterrània, dels seus costums i maneres de viure.


MUSEU DE LA MEDITERRÀNIA
Una experiència per a grans i petits que ens convida a flairar les aromes de la Mediterrània, escoltar les seves músiques, tocar la història i gaudir d’un audiovisual que ens apropa a la realitat mediterrània d’avui. El museu us obre les portes a la descoberta i al coneixement de l’espai humà de la Mediterrània partint del territori del massís del Montgrí, la plana del Baix Ter i les illes Medes. Es proposa un tomb pel nostre mar a través d’un circuit de sales on el paisatge, la naturalesa i el testimoni de les seves experiències culturals, amb la música i el so com a nexe d’unió entre pobles, són protagonistes. Un espai dedicat a les músiques pròpies del territori, on la sardana té un paper predominant i on es pot interactuar per fer sonar instruments i aprendre a identificar-los.
C/ Ullà, 27-31. Torroella de Montgrí
Tel. 972 755 180
Horari d’estiu (juliol i agost): De dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 18 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 14 h.

Per tastar: El mar ens dóna l’excel·lent peix i marisc típic dels plats de la costa, com ara la gamba de Palamós i el peix de la Costa Brava, que es poden assaborir sols o acompanyats; la plana, fruites i productes del camp i dels horts, com per exemple l’arròs de Pals, les verdures i hortalisses que, fresques o cuites, formen les amanides; i la muntanya, les carns, els formatges i els productes silvestres.

APROPEM-NOS AL BAIX TER
El Baix Ter és un territori amb una gran riquesa històrica, paisatgística, natural i cultural, però, per proper, moltes vegades és desconegut per la població local. Està situat a cavall entre el Baix i l’Alt Empordà. La finalitat d’aquestes sortides és donar valor al paisatge cultural del Baix Ter, entenent el paisatge com el resultat de l’acció de l’home en el medi natural. Apropem-nos al Baix Ter és un cicle de sortides, pensades per a tots els públics, on acompanyats de gent experta descobrirem sobre el terreny el Baix Ter. El recorregut fa descobrir indrets de gran valor ecològic i paisatgístic, com ara estanys temporanis d’interior, estanys costaners salobres, estanys costaners dolços, arrossars, dunes… Amb aquestes sortides es vol aconseguir donar-lo a conèixer, estimar-lo i valorar-lo més.
C/ Ullà, 27-31. Torroella de Montgrí
Tel. 972 755 180
 

Cap comentari :

Publica un comentari