dimecres, 15 de juliol de 2015

L'Alt Camp

Hi ha actualment un gran corrent turístic motivat sobretot per la calçotada, cuina típica i tradicional de l’Alt Camp, i també per l’atracció de l’espectacular monestir de Santes Creus, el qual forma part de la reconeguda Ruta del Cister. Però l’Alt Camp és molt més, descobrim-ho!


MUSEU DE CARROS
Rogeli Montalà durant més de 15 anys va anar recollint i restaurant tota mena d’eines, carros i instruments agrícoles fins a fer realitat el seu somni: una exposició permanent amb totes les peces recuperades, actualment més de 5.000, la majoria d’elles anteriors al treball mecanitzat, amb una antiguitat d’entre 50 i 200 anys. A la nau principal del museu podem trobar més d’una vintena de carros per a diferents usos. Podem visitar també una sala dedicada a l’ofici artesà de ferrer, on són exposades eines que tenen relació amb els oficis del camp. En una altra nau hi trobem totes les eines i estris relacionats amb el cultiu de la vinya i l’elaboració del vi. El recorregut inclou una exposició d’ampolles i etiquetes de licors tradicionals de Valls i la seva comarca.
Carretera de Picamoixons, km 2. Valls
Horari caps de setmana: de 10 a 13 h i de  16 a 18 h
Tel: 699200975 i 639005248

Per tastar: A Valls podem trobar, comprar i assaborir el Calçot amb Denominació d'Origen de Qualitat de Valls, la salsa de calçots, els Petonets, les Enxanetes, l'Anís del Pagès, el Xat de Benaiges, el Licor Crema de Calçotada, les avellanes del país, la llangonissa, l'Oli Nou... que fan de la seva cuina un plaer per al paladar més exigent.

RUTA DE LA CAPONA
En arribar al Pla de Santa Maria, podem seguir, fent la Ruta de la Capona, un itinerari de descoberta del ric patrimoni de pedra seca. Una ruta que s’ha convertit en un referent. El seu major reconeixement ha estat el gran nombre de visitants que han volgut descobrir aquestes construccions humils però espectaculars i ben construïdes. Al llarg de poc menys de dos quilòmetres, podem observar onze construccions diferents. La que més destaca és el Cossiol del Soleta, una gran construcció destinada a recollir l’aigua de pluja que sorprèn pel seu interior, amb una columna central d’on arrenquen quatre arcades en forma de palmera; és una construcció única i d’una gran bellesa, una joia que cal no deixar de visitar.
Pla de Santa Maria
Visita concertada
Per reservar: tel. 695 186 873 o area_scp@terra.es

Cap comentari :

Publica un comentari