dimecres, 23 de setembre de 2015

La Terra Alta

La Terra Alta, a vista d'ocell, és un immens mar de vinyes i oliverars que expressa la promesa dels seus fruits: el raïm i l'oliva, i que l'home ha sabut transformar en vi i oli, els dos pilars de la cultura mediterrània.


LA DESTRUCCIÓ COM A SÍMBOL
El Parlament de Catalunya va declarar lloc d’interès històric el poble de Corbera d’Ebre, on una munió de cases en runes donen constància d’allò que va succeir el 1938. Allí descansa el seu símbol de la pau, l’església de Sant Pere, des d’on es poden contemplar les abruptes muntanyes de la serra de Cavalls i Pàndols, indrets on es van produir els combats més intensos i brutals de la batalla de l’Ebre i gran part del terreny que va ser l’escenari principal dels 115 dies d’enfrontament que va durar. La batalla va començar el juliol del 1938 i va acabar a mig novembre del mateix any. Hi van morir milers de combatents dels dos bàndols i va determinar la caiguda de Catalunya i, posteriorment, l’enfonsament de la resta del front republicà. Hi ha diverses rutes guiades per la zona.
Corbera d’Ebre
Ajuntament, tel. 977 420 431 /636 679 969

Per tastar: La clotxa és el plat més típic, l'esmorzar tradicional de l'època de verema. Consisteix en un tros de pa al qual se li lleva primer la molla, s'emplena amb un areng fet a la brasa, tomàquets i alls rostits, se li tira un doll d'oli verge i es cobreix tot de nou amb la molla. I cal esmentar també la paella de l'horta, cuinada amb les hortalisses de la terra, els caragols, el cuixot de porc.

VIA VERDA EN BICI
L’itinerari de la via verda de la Val de Zafán comprèn un recorregut d’un total de 100 km. Originàriament va ser un projecte ferroviari que pretenia unir La Puebla de Híjar (Terol) amb Sant Carles de la Ràpita. Actualment podem gaudir de la via verda totalment habilitada per circular-hi en bicicleta o a peu. Totes les estacions tenen una zona d’esbarjo per als nens i taules de pícnic. A la Fontcalda i Benifallet hi ha servei de bar i restaurant. Arnes es troba al quilòmetre 0 del tram corresponent a la Terra Alta, amb tota seguretat el tram més espectacular i salvatge de tot el recorregut. La via verda en bicicleta és una excursió sense dificultat tècnica, en un entorn natural de gran valor i envoltat de les històries de l’antic tren que circulava per aquelles vies ara plenes de vida.
Les Roques Natura
C/ Lluís Companys, 95. Arnes
Tel. 606 936 041 / 671 079 845

Cap comentari :

Publica un comentari