dimecres, 28 d’octubre de 2015

El Delta del Llobregat

Durant molt temps, el delta va ser una terra inhòspita amb un poblament dispers. A partir del segle XV el territori és ocupat de manera contínua: l'agricultura de secà, primer, i la de regadiu, després, van ser les activitats econòmiques fins que al llarg del segle XX van deixar pas a la indústria i a les activitats terciàries.EL DELTA AMB BICI
Tot el territori del Delta és especialment adequat per al passeig en bici per a tota la família. Hi trobareu els espais naturals del riu, com els estanys de Cal Tet i Ca l’Arana. A la riba dreta del tram final del riu Llobregat, on podem trobar estanys litorals, canyissars, jonqueres, prats humits, pinedes i platges. Hi ha gran diversitat de flora i fauna, especialment aus aquàtiques. I, parlant d’aus, un territori privilegiat per observar ànecs que descansen o martinets i bernats que busquen aliment és la maresma de les Filipines. La platja del Prat és una visita que no et pots perdre, ja que on trenquen les onades podem trobar animals i plantes tant marins com terrestres. A peu, en bici o amb el teu vehicle, sigui hivern o sigui estiu, no deixis de visitar-la.
La Porta del Delta
Pl. Catalunya, 39-41. El Prat de Llobregat
Tel. 933 741 379

 

Per tastar: Un dels productes típics del Delta és el pota blava, que és una de les úniques races d’aus de corral que han sobreviscut sense passar per encreuaments, mantenint les seves característiques fins a l’actualitat. La cria del Pollastre Raça Prat està perfectament regulada. Han de ser criats a l’aire lliure i seguir una alimentació natural.

EL PARC DEL RIU
Aquest espai s’ofereix com un corredor verd i un camí d’aigua que connecta el massís de Collserola amb el front litoral i que disposa d’un camí continu de 30 quilòmetres de llarg als dos marges del riu, habilitat per a la circulació dels vianants i les bicicletes. El Parc també posa a l’abast dels ciutadans un espai públic de qualitat, fàcilment accessible i que s’ofereix com un entorn òptim per a la pràctica de tota mena d’activitats de lleure, esportives i de relació social. Es tracta d’un recorregut per un paisatge de gran riquesa i biodiversitat que disposa d’elements de patrimoni històric i cultural amb destacats punts d’interès. El ParcRiu Llobregat representa un nou model d’espai públic, habilitat a partir del gran espai obert que genera el riu.
ParcRiu Llobregat
Tel. 932 235 151


Cap comentari :

Publica un comentari