dijous, 8 d’octubre de 2015

Salou

La seva gran riquesa natural i paisatgística el converteixen en un punt d’atracció turística per a famílies. Les platges i cales de sorra daurada amb les seves aigües tranquil·les han convertit Salou en una de les grans destinacions de referència de la Costa Daurada.


EL FAR
El far es va encendre per primera vegada l’1 d’abril del 1858 amb una torre central de color vermell. Disposava d’una llum blanca alimentada amb oli d’oliva que es podia veure des de 14 milles. Dos faroners eren els encarregats de fer-lo funcionar. Després, a mesura que van anar passant els anys, la tecnologia es va anar aplicant al far, que encara ara il·lumina el golf de Sant Jordi de la Costa Daurada. En l’actualitat, el camí de ronda rodeja per la costa tota la construcció. Un alè de brisa marina ens embolcalla quan enfilem el camí de ronda, d’uns 300 metres, que envolta el far de Salou. El recorregut, obert al públic, permet al visitant tocar pràcticament l’aigua i gaudir d’un entorn natural de gran bellesa, allunyat del brogit de la capital de la Costa Daurada.
El Far de Salou
Horari: Des de les 10 del matí fins després de la posta de sol

Per tastar: Salou i la Costa Daurada són famosos pel seu deliciós peix, el brou de peix, el peix fet al forn amb sal del mar, l’arròs, el suquet de peix i el romesco, típica salsa que es fa amb tomàquet, pebrots, avellanes i alls. Per acompanyar aquests plats cal escollir un vi de denominació d’origen com ara Priorat, Terra Alta, Conca de Barberà i Penedès.

CAMÍ DE RONDA
Un camí remodelat d'una bellesa especial i que encara és desconegut. La ruta que us proposem voreja el "roquer", que és com es coneix popularment el cap de Salou i que s'ha convertit en un dels símbols de la ciutat. Una travessia assequible per fer caminant amb la família. Una passejada que comença al final del carrer Colom, just a l'esplanada dels Pilons, i que té unes vistes fascinants de la platja de Llevant i del passeig Jaume I. Tot seguint passarel·les, escales i camins, contemplarem gran part de les cales i platges del cap de Salou. Després d'un quilòmetre i mig de recorregut, finalitza el camí de ronda. Un passeig habilitat que dóna valor a la Costa Daurada. Segur que quan finalitzeu aquest recorregut haureu fet un bon feix de fotografies.

Cap comentari :

Publica un comentari