dijous, 19 de novembre de 2015

L'Arboç

El Baix Penedès es caracteritza pels contrastos en el paisatge. Combina zones altament urbanitzades a la costa amb espais a l’interior on la natura i el patrimoni cultural permeten realitzar caminades i rutes en bicicleta. La vinya, les oliveres i els garrofers i els murs i cabanes de pedra seca són el tret distintiu del territori.LA GIRALDA
Després del seu viatge de noces a Andalusia, on va quedar entusiasmat per l’arquitectura àrab, Joan Roquer i Marí va voler reproduir a la seva residència d’estiu els elements que més el van sorprendre. L'obra va finalitzar l'any 1908. L’element més destacat és la reproducció de la Giralda de Sevilla, amb una altura de 52 metres, que ha esdevingut un dels elements més emblemàtics de la vila. Hi ha també una rèplica del Pati dels Lleons de l’Alhambra i del Saló d'Ambaixadors de l’Alcàsser de Sevilla. Pel que fa a la decoració, predominen els arcs de ferradura, els arcs lobulats i els arabescos. Tots els elements decoratius, així com els materials utilitzats, segueixen fidelment els models originals a partir de les fotografies fetes durant el viatge a Andalusia.
Més informació
L’Arboç
Dissabtes a les 12h, visita guiada.
Tel. 977 993 601 / 934 534 190

Per tastar: Cal fer esment de la coca enramada amb espinacs i mongetes o amb la variant de llom de porc o arengades a la brasa. Aquests plats demanen l'acompanyament d'un bon vi o cava de la DO Penedès. A la part més muntanyosa hom pot tastar les graellades de carn amb rovellons.
Entre les postres, els bufats, en tot temps, i les orenetes per Quaresma.

EL CAU DEL TAURÓ
El Cau del Tauró està considerada com una de les col·leccions més importants d’Europa i la tercera del planeta sobre el món del tauró. S’hi poden veure taurons vius i dissecats, mandíbules grans i petites, i més de 100 espècies d’aquest formidable i temut animal, amb un fons patrimonial de més de 80.000 peces relacionades amb el món dels taurons. Sabíeu que no tots els taurons tenen les dents afilades? N’hi ha uns que les tenen en forma de pedres per moldre: han de trencar les petxines per poder menjar. I sabíeu que canvien fins a 30.000 dents durant tota una vida? O que la pell del tauró és tan aspra que abans d’existir el paper d’escata els ebenistes la utilitzaven per polir la fusta? Una visita per als que vulguin descobrir el món dels taurons amb tot detall!
C / Muralla, 23. L’Arboç
Dissabtes de 17 a 20 h i diumenges d’11 a 14 h amb reserva prèvia
Tel. 600 742 178 / 977 167 725

Cap comentari :

Publica un comentari