dijous, 3 de desembre de 2015

Palamós

Palamós es forma a partir de la vila vella, l’eixample industrial, el poble de Sant Joan, el coster i els masos. El nucli antic de Palamós té l’origen a l’emplaçament intramurs dels habitatges dels pobladors temerosos dels embats que per via marítima i terrestre rebia la vila, tant per pirateria com per les disputes militars.


MUSEU DE LA PESCA
Gràcies a un audiovisual introductori, el visitant s'adona que darrere de cada plat de peix hi ha una tècnica i una llarga història. Les espècies que es pesquen són només una part de la immensa diversitat biològica del Mediterrani. L'home, al llarg dels anys, ha après quins són els costums de les espècies més preuades. No es pesca en qualsevol lloc, els llocs de pesca són ben concrets. Els homes els coneixen i els tenen assenyalats com a "caladors". Per anar a pescar hi ha també un espai a terra que funciona com a referent: el port. En aquest àmbit es presenten totes les professions relacionades amb la pesca i la seva evolució al llarg del temps: el fuster de ribera i calafat, el mestre veler, el mecànic, la comercialització del peix, els pescadors…
Més informació
Edifici del Tinglado. Port de Palamós
Moll pesquer, s/n. Palamós
Diumenges i festius, de 10 a 14 i de 16 a 19 h
Tel. 972 600 424

Per tastar:  Els pescadors de Palamós ens ofereixen cada dia les delicioses gambes, que destaquen per un sabor i una textura exquisits, per la bellesa del seu cos vermellós i per la seva textura ferma que fan que la degustació de la Gamba de Palamós sigui un plaer únic. A més de les exquisides gambes, podeu disfrutar d’unes torrades amb anxoves i un bon arrossejat de fideus.

RUTA DEL TREN PETIT
La via verda que uneix Palamós i Palafrugell, coneguda com la Ruta del Tren Petit, té una longitud de 6 km. El seu traçat transcorre per una part de l’antic recorregut de l’anomenat Tren Petit, que connectava Palamós amb Girona passant per la Bisbal d’Empordà. La via actual travessa els termes municipals de Palamós, Mont-ras i Palafrugell, amb ramals a Vall-llobrega i a les platges de Castell i la Fosca. El tren tramvia va fer el seu primer viatge el 23 de març del 1887; el conduïa una locomotora de vapor que arrossegava uns vagons minúsculs. Aquesta via verda us permetrà explorar els mateixos paisatges que ja va descriure Josep Pla i travessar la plana de l’Aubí, de gran valor agrícola i envoltada pels relleus del massís de les Gavarres i les muntanyes de Begur.
Oficina de Turisme de Palamós
Tel. 972 600 550 / 972 600 500
info@palamos.cat

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada