dimarts, 9 de febrer de 2016

Badalona

Una ciutat amb un important patrimoni històric i cultural que defineix una personalitat pròpia. Davant del mar, amb gairebé 5 quilòmetres de platja a tocar de la Serralada de Marina, Badalona és verda i blava.


PASSAT ROMÀ

Al Museu de Badalona s’hi poden visitar les restes de l’antiga ciutat romana de Baetulo. Al subsòl de l’edifici s’hi conserven les termes i el decumanus, amb una part de les edificacions i els carrers de la zona propera al fòrum. També s’hi pot veure una exposició permanent que explica els primers testimonis d’ocupació de Badalona (prehistòria, edat del ferro i cultura ibèrica) i la història i les característiques de la Baetulo romana amb peces de gran valor artístic.
Museu de Badalona. 

Pl. Assemblea de Catalunya, 1. Badalona.
Tel. 933 841 750. 


Per tastar:
Aquelles receptes que van fer les delícies dels nostres avantpassats vinculades a la tradició marinera i als orígens rurals: pop amb patates i allioli, la bullabessa, préssec de vinya farcit de carn…, es poden tastar ara en alguns restaurants badalonins.

JARDÍ ROMÀNTIC

El parc de Can Solei i Ca l’Arnús és un espai únic per la bellesa dels seus jardins. La part més antiga (1870-1880) té un disseny que es correspon amb el dels jardins romàntics propis de l’època, amb vegetació frondosa, camins sinuosos, escultures, grutes, zones amb cascades. Entre els arbres més vells, n’hi ha molts de centenaris, de dimensions excepcionals. Cal destacar tres edificis: el castell del llac, la torre de l’aigua i la torre del rellotge.
C/ Sant Bru, 250. Riera Can Canyadó. Badalona

Horaris: De novembre a març de 7.45 a 19h, abril i octubre de 7.45 a 20h, maig, juny, agost i setembre 7.45 a 21h , juliol de 7.45 a 22h

Cap comentari :

Publica un comentari