dimecres, 3 de febrer de 2016

Llibres de monstres

Les històries amb monstres són un clàssic de la literatura. Ens agraden perquè ens enfronten a tot allò desconegut i que alhora ens és tan atractiu. Els monstres de les històries tradicionals eren terriblement dolents, en canvi els contes d’ara ens els presenten com a éssers especials: tímids, simpàtics, porucs… Tots, un encant.


ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES
Maurice Sendak
Ed. Kalandraka
De 7 a 15 anys
Max és un nen rebel que sent que no encaixa en la seva família i el seu entorn. Després de fer unes malifetes i ser castigat a la seva habitació, veu que aquesta es transforma en una selva. El viatge el portarà a una illa on habiten monstres i el nomenen rei perquè és “el més temible de tots ells”.


 
JO MATARÉ MONSTRES PER TU
Santi Balmes i Lyona
Ed. Principal de los Libros
De 3 a 7 anys
Martina té por de la foscor. Està convençuda que sota el seu llit no hi ha pols, sinó monstres peluts. La petita protagonista sap que existeix un món paral·lel al nostre. Aquí, aquests éssers enormes viuen de cap per avall, i cada persona i cada cosa tenen el seu doble monstruós.


 
ELS MONSTRES MONSTRUOSOS
Enric Larruela i Carles Arbat
Ed. Edicions Baula
De 4 a 7 anys
En un país ben llunyà hi vivia una família de monstres molt dolents. Només servien per fer malifetes. Si n’eren, de dolents, que van voler tenir un fill monstre que encara fos més dolent que tots ells junts. Però el menut surt bona persona i li agraden les coses boniques. L’autor l’adaptà a una obra de teatre per nens.


 
EL MONSTRE DE COLORS 
Anna Llenas
Ed. Flamboyant
De 7 a 15 anys
El Monstre de Colors té un problema: no sap què li passa. S’ha fet un garbuix amb les emocions i no li funcionen gaire bé. Una història senzilla i divertida que introduirà petits i grans en el fascinant llenguatge de les emocions, treballant-les a partir dels colors, d’una manera divertida, dolça i tendra.

Cap comentari :

Publica un comentari