dilluns, 21 de març de 2016

Llibres d'amics

Al voltant dels 8 anys apareix la figura del "millor amic". Aquesta figura és molt important i sol despertar sentiments molt forts. En la interacció amb amics, els nens aprenen habilitats socials, com ara comunicar-se, cooperar, solucionar problemes, practicar el control de les emocions i respondre a les dels altres, i això es fa molt present en la literatura infantil.

 
EN JAN I EN PEP FAN UN FORAT
Mac Barnett i Jon Klassen
Ed. Joventut
A partir de 6 anys
En Jan i en Pep surten al jardí i decideixen que faran un forat i que no pararan fins a trobar quelcom espectacular. Si fos pel text, només els veuríem fer un forat ben profund sense trobar res, cavar en una altra direcció sense cap resultat, fins que es cansen, cauen avall molt avall i tornen a casa a beure llet i menjar galetes.

LA INCREÏBLE HISTÒRIA DE… UN AMIC EXCEPCIONAL
David Walliams i Quentin Blake
Ed. Montena
A partir de 7 anys
La Chloe és una nena de bona família, acostumada, però, que la seva mare i la seva germana no la tractin bé. A l’escola tampoc s’hi troba a gust. Però la Chloe té un refugi infal·lible: la imaginació i la curiositat, que l’empeny a conèixer el Sr. Ferum, un vagabund que fa molta pudor i amb qui es fan amics i inseparables.


 
ELS BONS VEÏNS
Yun-Jeong Choi i Seok-Wun Choi 
Ed. Joventut
A partir de 6 anys
El fil conductor és un mico, un ós, la seva amistat… i els nombres. Mico i Ós viuen a prop i es reparteixen el treball a l'hort. L'hivern ha de començar i els dos amics comparteixen la mateixa preocupació: tindrem prou menjar per passar l'hivern? Un senzill punt de partida per explorar l'amistat i una mica de mates.

L'ESTRALAGA
Roberto Piumini i Cecco Mariniello
Ed. Estrella Polar
A partir de 9 anys
Un diàleg entre un bon home i un infant malalt però amb un esperit juganer i despert. És un cant a l’amistat i, per sobre de tot, és una demostració de la riquesa de la imaginació d’un infant. S’ha de llegir amb calma, assaborint les imatges que suggereixen. No hi trobareu acció, ni aventura ni intriga. Tot al contrari.

Cap comentari :

Publica un comentari