dimecres, 9 de març de 2016

Sant Feliu de Guíxols

La bellesa de l'entorn, les platges, la importància del patrimoni històric i cultural i l'ampli ventall d'activitats i serveis que s'hi ofereixen, fan del Baix Empordà el lloc idoni per passar un sol dia o unes vacances.


APRENGUEM HISTÒRIA
Tres àrees: el monestir, l’edifici de Salvament Marítim i la casa Albertí. Al monestir, d’estil romànic, podem visitar exposicions de caràcter històric: des d’una panoràmica cronològica de la indústria del suro, una de les més arrelades a la comarca, fins a viatges pel passat remot de la zona. L’edifici de Salvament Marítim divulga la història de la pràctica de salvament de nàufrags. I a la casa Albertí s’exhibeix el llegat que el pintor Josep Albertí deixà al municipi.
Museu d’Història de la Ciutat. C/ Abadia, s/n. Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 821 575 i 972 822 482

Per tastar: Destaca la cuina del peix blau ganxó i els plats d’essència marinera com ara el suquet de peix, les anxoves, el bacallà, el peixopalo, els sorells i les sardines, entre altres, i es poden degustar de moltes maneres diferents.

MAGNÍFIC MIRADOR
L’ermita de Sant Elm fou reedificada en el context de la ciutat jardí modernista de la muntanya de Sant Elm. L'ermita havia estat, des del segle XV, una fortificació estratègica per al litoral de Sant Feliu, enderrocada pels francesos a finals del segle XVIII. Des del mirador observarem una panoràmica molt àmplia, des del cap de Tossa fins a Begur. És el lloc on l'escriptor Ferran Agulló es va inspirar per batejar aquesta costa amb el nom de Costa Brava.
Av. Sant Elm. Sant Feliu de Guíxols
Oficina de Turisme: Pg. del Mar, 8. Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 820 051

Cap comentari :

Publica un comentari