dimarts, 5 d’abril de 2016

El Berguedà

Sens dubte la millor manera de descobrir la comarca és a peu utilitzant l’extensa xarxa d’itineraris senyalitzats. Els qui n’hi busquin n’hi trobaran de diferents: circuits de BTT, rutes a cavall, les vies ferrades…


SOROLL DE TELERS…
La Torre de l’Amo, la residència dels amos a la colònia i un símbol del seu poder econòmic i social, es va inaugurar l'any 1902. Un segle més tard, podem imaginar què significava controlar una colònia industrial mentre passegem per l'edifici. La visita guiada a la torre inclou també l'entrada a l'exposició Soroll de telers, soroll de diners, que introdueix els visitants en el coneixement del que era una colònia industrial i què significava viure-hi i treballar-hi.
Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, s/n. Viladomiu Nou. Gironella
Tel. 938 250 689

Per tastar: L’allioli de codony és una salsa típica del Berguedà que se sol menjar durant l’hivern i que es fa amb codonys (en algunes cases també s’hi barreja poma), alls, oli d’oliva cru i rovell d’ou (també sal i sucre).

El LLAC DE GRAUGÉS
El 1887, la família Rosal va arreglar l’indret com a espai de passeig i com a reserva d’aigua per a les seves explotacions agràries. Les espècies autòctones hi són ben representades per les alzines i els roures. El paratge del llac artificial canvia segons l’estació de l’any. La flora n’és la causant. Així, dels ocres de la tardor hem passat al gris hivernal i després ens submergirem en els verds de la primavera. Les ribes de l’estany són un espai idíl·lic per on passejar. 
Avià.
Des de Cal Rosal, agafeu la carretera a Avià i aneu en direcció a Graugés

Cap comentari :

Publica un comentari