dimecres, 13 d’abril de 2016

Llibres de bruixes

Les bruixes en l’imaginari popular són unes dones que, per mitjà d’un pacte amb el dimoni, han aconseguit poders sobrenaturals que utilitzen en benefici propi amb finalitats malèfiques, i que saben fer encanteris i pocions. Unes porten caperutxa i escombra, altres diries que no matarien ni una mosca, i aquestes són les més perilloses!


 
LES BRUIXES
Roald Dahl
Ed. Estrella Polar
A partir de 9 anys
Les bruixes és, potser, l'obra mestra de Roald Dahl. Però no és un conte de fades, sinó que tracta de bruixes de debò. Les bruixes de debò es vesteixen amb roba corrent i s'assemblen molt a les dones corrents. Viuen en cases corrents i fan feines corrents. És per això que són tan difícils d'enxampar.


LES MEMÒRIES DE LA BRUIXA AVORRIDA
Roser Capdevila i Enric Larreula
Ed. Angle
A partir de 4 anys
Ben al contrari de les altres bruixes, la Bruixa Avorrida –el seu nom original és Bruixa Prímula Farigola– és una mica despistada i sovint no té èxit en els seus trucs. Ella mateixa explica les seves memòries: en els seus viatges que l’han portat arreu del món ha conegut tota mena de personatges històrics i famosos.


 
LA BRUIXA PALLUFA
Laura Baix i Oriol Malet
Ed. Barcanova
A partir de 10 anys
Tothom sap que tota bona bruixa ha de tenir un bon gat negre. Bé, tothom menys la bruixa més dolenta i egoista de totes les bruixes: la bruixa Pallufa. Seran les altres bruixes les que l’hauran d’avisar que ha d’aconseguir un gat que li tregui la mala sort de sobre, fins que coneix una gateta que es diu Anuca.


LA BRUIXA BRUNILDA 
Thomas Valerie i Paul Korky
Ed. Blume
A partir de 5 anys
En una casa negra tot és de color negre, inclús en Bru, el gat de la bruixa Brunilda, que tan sols té els ulls de color verd. Quan dorm i té els ulls tancats la Brunilda no el veu i s'hi entrebanca contínuament. Un dia, la bruixa decideix convertir al gat negre en un gat verd. Què passarà quan en Bru vagi a passejar pel camp?

Cap comentari :

Publica un comentari