dimarts, 3 de maig de 2016

Les Masies de Voltregà

El seu territori es reparteix entre els centres urbans de Vinyoles, la Gleva, Despujol, Borrissola, Sant Miquel d’Ordeig i Conanglell. També en formen part les nombroses masies que es troben al llarg del seu territori.


MUSEU DEL COURE
Emplaçat en un edifici modernista de principis del segle XX, el museu vol divulgar la importància del primer metall emprat per la humanitat, amb l’objectiu de ser un espai participatiu. Els seus continguts es divideixen en quatre àrees: la història de la Farga Lacambra, la història del coure, els processos i les aplicacions i el coure com a element químic. Un dels atractius de la visita és una passarel·la que forma part del recorregut per la fàbrica i que permet veure tot el seu procés productiu.
Museu del Coure. Fundació La Farga
C- 17, km 73,5. Colònia Lacambra, s/n. Les Masies de Voltregà
Tel. 938 595 637 / 938 594 046

Per tastar:  La llonganissa és la més famosa d’una família que conté productes com la botifarra, el bisbe, el fuet, la baiona… Els acompanyen altres productes elaborats per artesans: els formatges, la pastisseria, la cervesa i molts altres.

ESGLÉSIA ROMÀNICA DE VINYOLES
L’edifici, que data del segle XII, té una nau encapçalada a l’est per un absis semicircular i que és coberta amb una volta de canó, de perfil apuntat i que la divideixen en tres trams. Exteriorment l’absis apareix ornamentat amb un fris dividit en dues sèries de nou arcs i una central de sis. Va ser la primera destinació de Jacint Verdaguer com a vicari, després de la seva ordenació sacerdotal, i a l’hort de la rectoria hi ha el llorer que ell va plantar.
Ajuntament de les Masies de Voltregà
Av. Despujol, 7-9. Les Masies de Voltregà
Tel. 938 502 062
Més informació

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada