dimecres, 11 de maig de 2016

Llibres de lletres

Les històries estan compostes de paraules i aquestes paraules, de lletres. Les lletres són les nostres companyes inseparables, encara que amb prou feines ens fixem en elles, ignorem la seva personalitat, les seves històries. Podem jugar amb les paraules, menjar-nos-les, dir paraules importants o mitges paraules, transformar-les i donar-los nous significats.

 

AIXÒ ERA UN ALFABET
Oliver Jeffers
Ed. Andana
A partir de 5 anys
Us heu preguntat mai si les lletres tenen històries pròpies? Això era un alfabet és un recull de microcontes, un per cada lletra de l’alfabet, a través dels quals l’autor ens explica històries divertides i esbojarrades que sorprenen. Un llibre que avui us recomanem molt especialment.


LES VOCALS DESAPAREGUDES
Jordi Cervera i Mireia Cervera
Ed. Thule       
A partir de 6 anys
Se’ns narra la història d’una nena que està molt contenta d’estar aprenent a escriure les vocals a escola. Cada dia n’escriu una a casa però l’endemà algú l’ha esborrat!!! Qui ha estat? Aquest conte ens ajudarà a aprendre les vocals i al mateix temps a descobrir el misteriós cas.
 
LLETRA A LLETRA 
Àngels Navarro
Ed. Combel
A partir de anys
Lletra a lletra conté 27 jocs relacionats amb l'alfabet, jocs de percepció, observació i imaginació. És un llibre molt adequat per a nens i nenes que estiguin aprenent les lletres. L’autora proposa activitats, originals i atractives, que ajudaran a memoritzar millor l'alfabet i les grafies.


LA GRAN FÀBRICA DE LES PARAULES
Agnes de Lestrade i Valeria Docampo
Ed. Sleepyslaps
A partir de 3 anys
Hi ha un país on la gent gairebé no parla. En aquest estrany país, s'han de comprar i empassar les paraules per poder-les pronunciar. En Dídac necessita paraules per obrir el seu cor a la bonica Aura. Però, quines triarà? Perquè, per dir el que vol dir a l'Aura, cal una fortuna! No es pot pas equivocar...

Cap comentari :

Publica un comentari