dimarts, 31 de maig de 2016

Llibres de poesia

Després dels jocs de falda, la poesia segueix acompanyant els infants a través de propostes ben variades, des de jocs de paraules fins a poemes rimats o sense rimar, i de temàtiques ben diverses, per potenciar la creativitat i la sensibilitat lingüística i literària mentre van creixent.

 
TIRALLONGUES DEL CEL I LA TERRA
Gianni Rodari i Bruno Munari
Ed. Estrella Polar
A partir de 9 anys
Fantasia i humor són ingredients que sempre trobem als llibres de Rodari, i aquest tampoc no se n’escapa. Rimes divertides, poemes sobre signes de puntuació, faules que es transformen, oficis de tots colors... Per riure i passar-ho bé sense oblidar la reflexió crítica sobre el món. 


ABECEDARI POÈTIC
Salvador Comelles i Àngels Ruiz
Ed. Cruïlla
A partir de 6 anys
Vet aquí un abecedari format per un poema per a cada lletra amb gracioses propostes per passar una bona estona i fer gaudir de la lectura els que comencen a llegir: el casament del full i la fulla, el menú d’un gegant o la carta als Reis Mags dels infants d’una escola de música...  
POEMES DIBUIXATS
Montse Ginesta
Ed. Baula
A partir de 5 anys
Aquests divertits cal·ligrames aporten una renovació fresca al gènere en català i estan ideats com un univers simpàtic i proper a l’imaginari dels més menuts, des d’un caramel fins a un cotxe o un coet, i sempre van acompanyats d’una dosi de fantasia i enginy per divertir petits i grans.


MITJANIT
Martina Escoda i Sonja Wimmer
Ed. Andana
A partir de 8 anys
Els poemes i les il·lustracions d’aquest bonic poemari interaccionen a la perfecció per convidar els lectors a somiar i a explorar l’univers fantàstic de la mitjanit. Una bona aposta per la imaginació: un oceà invisible, uns malsons amics o un ésser menjasomnis ben peculiar...


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada