dimarts, 31 de maig de 2016

Vallès Oriental

Des dels paratges de la terra baixa, plens de turonets, petites valls i torrenteres, fins als indrets més abruptes dels cims més alts del Montseny. Uns i altres són aptes per anar-hi amb bicicleta o per perdre's pels camins rurals.


EL PARC DE LES OLORS
La passejada s’inicia al sector de les plantes aromàtiques, on descobrireu l’aroma de les plantes i observareu on guarden l’oli essencial i per què el fabriquen. Després ens desplaçarem cap a l’hort, on les plantes hortícoles acompanyen un gran nombre de condiments, i parlarem de cuina i del paper que tenen els condiments. Tastarem el gust picant, amb regust de bosc, de la sajolida i una gran diversitat de condiments. I finalment anirem cap a la feixa de les plantes medicinals, plantes que tenen propietats guaridores.
C/ Font dels Ermots. Riells del Fai

Per tastar: Els carquinyolis són un producte de pastisseria molt arrelat. Presenten una crosta lluent de color marró fosc i tenen una textura dura i cruixent, amb un sabor en què predominen les ametlles. S’elaboren amb ous, llet, sucre, farina...

CIM D’ÀLIGUES
El seu objectiu és donar a conèixer les característiques i peculiaritats de les rapinyaires a través de les visites comentades que s’imparteixen a la zona de gàbies, i els vols en llibertat que es desenvolupen en un mirador natural. La sessió de vol té una durada aproximada de 45 minuts. L’experiència de veure’ls a poca distància facilita un bon coneixement d’aquests animals, fent vols de puny a puny dels cuidadors, volant per sobre dels nostres caps o bé allunyant-se cap a la vall que ens queda al davant.
Paratge del Pi Solitari, s/n.  Sant Feliu de Codines.
Tel. 938 662 648.

Cap comentari :

Publica un comentari