dimarts, 28 de juny de 2016

Llibres de pirates

Els llibres de pirates són les novel·les d’aventures per excel·lència. L'aventura és un enorme calaix de sastre on tot és possible i el seu objectiu ha estat sempre distreure i emocionar. Gràcies al cinema i la literatura, els pirates es mantenen vius i es perpetuen en els relats infantils i, ara, en nous suports narratius: els dibuixos animats, els còmics, els jocs de rol…

 
L’ILLA DEL TRESOR
Robert Louis Stevenson
Ed. La Galera 
A partir de 9 anys
L'illa del tresor narra les aventures de Jim en la seva expedició a la recerca d'un tresor en un vaixell governat per pirates, entre els quals destaca John Silver, amb la seva cama de fusta, el lloro i la crossa, tan coneguts com la mateixa novel·la. És un llibre d’aventures on no hi falta ni l’acció ni l’emoció, ni un punt de tendresa. 

 
EDÈN I KAO
Stéphane Henrich
Ed. Proteus
A partir de 4 anys
Edèn i Kao narra la història de Lloros, un capità sanguinari que solca els mars sembrant el terror en companyia de la seva tripulació. Lloros, com tot astut capità, no fa res sense consultar-ho abans amb els seus assessors, dos lloros ben estranys que no es mouen de les seves espatlles. 
  
 
LA VERITABLE HISTÒRIA DEL CAPITÀ GARFI
Pierdomenico Baccalario
Ed. La Galera
A partir de 12 anys
És un homenatge al clàssic infantil, amb picades d'ullet als seus referents i amb una missió: descobrir el Capità Garfi, les virtuts i els punts febles, allò que el converteix en un heroi de debò. Si l'acompanyem viurem tempestes, naufragis i lluites entre vaixells: una novel·la d'aventures com les d'abans.


PIRATES I TRESORS
Chris Mould
Ed. Combel
A partir de 8 anys
Atreveix-te a conèixer els bergants més cruels que mai han solcat els mars en aquests deu relats sobre pirates: La llegenda de Davy Jones, Dionís i els pirates, L'escarabat d'or, La tinta d'un mort… Un magnífic volum editat amb bon gust i excel·lent qualitat, amb l’ús d’un llenguatge planer sense caure en l’infantilisme.

Cap comentari :

Publica un comentari