dimarts, 26 de juliol de 2016

Llibres de colors

La vida quotidiana està plena d’oportunitats per mirar, aprendre i experimentar amb els colors. Els infants saben moure’s en l’àmbit creatiu amb fluïdesa i naturalitat perquè són artistes per excel·lència; ells observen els colors i els inclouen en els seus jocs. Els adults els hem d’acompanyar, amb sensibilitat, en l’acció de mirar i observar.


PINTORS
Seung-yeoun Moon i Suzy Lee
Ed. Libros del Zorro Rojo       
A partir de 4 anys 
És l’hora del bany, però els dos germans prefereixen continuar jugant. Troben unes pintures i la imaginació fa que esdevinguin un cap indi i una gata salvatge i recorren mars i oceans, on s’ho passen d’allò més bé fins que tornen a sentir la veu de la mare i corren amb els pinzells cap al bany. 

LLANA A DOJO
Mac Banrett i Jon Klassen
Ed. Joventut      
A partir de 4 anys
Una història molt senzilla però carregada de valors: una nena troba una capsa plena de llana de colors diferents i comença a fer mitja, primer un jersei per a ella, després per al seu gos, i més tard per a totes les persones que coneix i fins i tot per als arbres, els animals i els edificis.


EL LLIBRE NEGRE DELS COLORS
Menena Cottin i Rosana Faría
Ed.  Libros del Zorro Rojo    
A partir de 6 anys
Una obra singular sobre la percepció del color. Aquest llibre negre proposa a tots els nens una experiència sensorial inèdita: percebre el color sense necessitat de veure’l. Una edició que va merèixer el primer premi a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya i que va ser triat per The New York Times entre els millors llibres il·lustrats del 2008.


EL DIA QUE LES CERES DE COLORS VAN DIR PROU
Drew  Daywalt  i Oliver Jeffers
Ed. Andana  
A partir de 5 anys
Les ceres d’en Duncan ja n’estan ben tipes, ja no aguanten més i per això han decidit escriure una carta al seu propietari. Cada cera li exposa la seva queixa: la vermella se sent explotada, la blanca ignorada, la negra té una crisi d’identitat, i així una a una van expressant els seus sentiments, les seves angoixes i els seus desitjos.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada