dimarts, 26 de juliol de 2016

Un estiu en joc


Les tardes estiuenques són molt adequades per buscar una bona ombra, un bon grup d’amics i compartir una estona divertida jugant a algun joc de cartes. Segur que més d’un et pot sorprendre.


Per Alfred Garcia Demestres.  Músic i assessor lúdic

Uff, quina calor! Ja ha arribat l’estiu i el col·le o l’insti queden en el record, aparcats durant una mica més de dos mesos. És temps d’aigua i aire lliure, de piscina o platja, o de muntanya si tens antecedents vampírics i ajeure’t al sol no t’agrada. En qualsevol cas recorda prendre precaucions i protegir-te amb crema solar. Val, sí. Tens raó. Les mares i pares som molt insistents amb el tema de la crema. Neeen! No oblidis el protector solar! I tu penses, que pesats! Però, per favor, no ho oblidis ja que la diversió no ha d’estar renyida amb la salut. Per cert, ara que me’n recordo, no som aquí per parlar de crema solar, sinó de diversió. 

Dos mesos i mig donen per a molt. Per perdre’s una estona pel món virtual amb el teu telèfon o amb la consola; per llegir un bon llibre d’aventures; per gaudir del cinema; per gandulejar una estona al sofà o al llit; per escoltar música i deixar-te portar pel seu ritme; per ajudar a casa, que de tant en tant s’agraeix. I l’estiu és un temps fantàstic per buscar una bona ombra, reunir-nos amb els amics i jugar, sabent que tenim tot el temps del món. 

És possible que quan eres petit t’agradés disfressar-te de xèrif del salvatge oest. Te’n recordes, de Woody de Toy Story? Potser ja ets massa gran per a això, però encara pots emular un malfactor o un xèrif amb Bang (Emiliano Sciorra), un divertit joc de cartes en el qual no pots fiar-te ni de la teva ombra. Cada jugador rep una carta en secret amb un personatge: pots ser el xèrif, un ajudant de xèrif, un malfactor o un renegat. L’únic personatge que juga amb la carta descoberta és el xèrif. L’objectiu del xèrif és eliminar els malfactors i el renegat. Els malfactors tenen com a objectiu eliminar el xèrif. Els ajudants del xèrif, protegir-lo. I el renegat té el paper més difícil però el més emocionant, aconseguir que quedin eliminats els ajudants del xèrif i els malfactors, i eliminar el xèrif en un duel final. Per a això es juguen unes cartes de trets, o de protecció. Hi ha armes de diferent potència, cavalls, cartes de cantina i de magatzem on aconseguir millores. Però és clar, a qui hem de disparar, si d’entrada no sabem qui és qui? Per les accions dels jugadors cal anar deduint els rols dels altres i esperar que no t’hagin enganyat. 

Si l’oest no et crida l’atenció, pots buscar informació d’altres jocs. Ja saps com funciona Internet. Si prefereixes les històries de terror, busca Els homes llop de Castronegro. Si t'agrada el menjar japonès, Sushi Go o Wazabi. Si ets un fan dels cotxes, amb RallyRas pots riure molt. Amb Saboteur et pots endinsar en profundes mines d’or. Esperem que aquest estiu et diverteixis molt jugant, i vés amb compte amb el sol!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada