dimarts, 30 d’agost de 2016

El Bages

Una comarca fèrtil, amb una gran força de la terra i una gran varietat de productes que l’ha convertit en un rebost de productes naturals. Un indret ple de contrastos i amb un ventall de propostes i d’atractius. 


AMB CARAVANA I DILIGÈNCIA
Hi ha un ventall de rutes a cavall per Sant Mateu de Bages, la serra de Castelltallat i altres punts de la comarca del Bages. Una forma de turisme d’aventura, de fer vacances en família, sortir amb nens o grups d’amics i practicar el turisme rural a la Catalunya central. Hi podreu fer agradables passejades amb cavall, carro, mula i ruc que us acostaran a les tradicions de la nostra terra, als mitjans de transport habituals fins fa poques dècades a les nostres contrades, carros, caravanes, carruatges i diligències.
Masia Les Planes – “Paisatge i Aventura”
Sant Mateu de Bages
Tel. 93 836 0060 

Més informació

Per tastar: El mató s’elabora amb llet de vaca (alguns el fan amb llet de cabra) i no conté ni conservants ni colorants. Per això, cal conservar-lo entre 2 i 5 graus i s’ha de consumir abans de quatre o cinc dies.

TINES DE LA VALL DEL FLEQUER
Al segle XIX la comarca del Bages estava gairebé coberta de vinyes, i concretament a la vall del Flequer es van construir aquestes espectaculars tines de vi, situades enmig de les vinyes, per elaborar el vi allà mateix, aixafant el raïm i deixant fermentar el most fins que es tornés vi, per poder comercialitzar-lo a peu de vinya. L’itinerari de senderisme que recomanem permet descobrir aquestes construccions espectaculars, una ruta fàcil de 3,5 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 153 metres.
Del Pont de Vilomara en direcció a Rocafort per la BV-1224, abans del quilòmetre 4, prenem a mà dreta una pista (Tines del Flequer).

Cap comentari :

Publica un comentari