dimecres, 19 d’octubre de 2016

La Noguera

Una comarca agrícola i industrial amb Balaguer com a centre del conreu de l’arbre fruiter; una de les comarques privilegiades per a la pràctica de l’escalada, l’excursionisme i l’espeleologia.


EL CASTELL DE MONTSONÍS, DE NIT
Aquest castell medieval ofereix, a més d’una visita guiada, la possibilitat de viure una experiència teatralitzada. Diferents personatges vestits com al segle XII expliquen les variades facetes de la vida al castell, tot combinant la visita amb l’ús de torxes i altres sistemes d’il·luminació i a través d’un fil conductor al voltant de l’època d’agitació que hi havia en aquestes terres de frontera en temps de la reconquesta, amb les lluites entre àrabs i cristians.
Montsonís
Plaça del Castell, s/n
Tel. 973 400 265

Per tastar: La característica que defineix més bé la cuina de la Noguera és la seva senzillesa, compensada per la qualitat de les seves fruites i verdures. Els embotits i confitats de porc són excel·lents. 

LA COVA DEL TABAC
Situada a 5 km de Camarasa, correspon a l'edat del bronze i és una cavitat de 15 metres a la base per 20 d'altura i fa uns 180 metres de llargada. L'obertura de l'entrada recorda un temple gòtic a causa de la seva forma apuntada.
A la cova es van descobrir pintures rupestres esquemàtiques i es pot fer una visita guiada per descobrir el patrimoni arqueològic que amaga aquesta cavitat, i la peculiaritat de les seves formacions d’estalactites, estalagmites, colades i banderes.
Espai Orígens
Ctra. C-13 (del Doll), km 44
25613 Camarasa
Tel. 973 420 427

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada