dimecres, 19 d’octubre de 2016

Llibres de princeses

Quina nena no vol ser la princesa Elsa de “Frozen”? Solament cal veure la revolada produïda per aquesta pel·lícula i la quantitat de productes existents en el mercat. Però també estan de moda les antiprinceses que saben defensar-se totes soles i que no esperen que les salvin. Són princeses independents i amb idees molt clares.

 


LA PRINCESA I LA PORQUETA  
Jonathan Emmett i Poly Bernatene
Ed. Maeva Young
A partir de 3 anys
Si us penseu que en aquest àlbum hi trobareu el clàssic llibre de princeses, aneu força desencaminats. La Martinel·la i la Marranel·la són intercanviades quan són petites d’una manera un pèl peculiar i curiosa. La filla dels reis, la Martinel·la, acaba en una família molt humil. I la Marranel·la, una porqueta, és criada com una princesa.

LES PRINCESES TAMBÉ ES TIREN PETS 
Ilan Brenman i Ionit Zilberman
Ed. Animallibres  
A partir de 5 anys
Ningú és perfecte. La Laura arriba de l'escola ben encuriosida perquè li han dit que les princeses es tiren pets, ella no s'ho acaba de creure, però haurà de canviar d'opinió després que el seu pare li llegeixi El llibre secret de les princeses, on s’expliquen tots els secrets de les princeses més famoses: la Ventafocs, la Blancaneu, la Sireneta...
 

PRINCESES DE RONDALLA 
Diferents autors: Grimm, Andersen, Perrault
Il·lustració: Su Blackwell
Ed. Cruïlla
A partir de 6 anys
Llibre esplèndid. Les originals il·lustracions, escultures de paper de Su Blackwell, expliquen alguns dels contes clàssics populars. És un llibre bell i viu. El treball d’edició és molt acurat. Les escultures estan plenes de detalls que, junt amb el joc de llums i ombres i una esplèndida fotografia, ofereixen un conjunt ple de sensibilitat i de bellesa.

HI HA RES MÉS AVORRIT QUE ÉSSER UNA PRINCESA ROSA?
Raquel Díaz
Ed. Thule 
A partir de 6 anys
La Carlota era una princesa rosa. Amb el seu vestit rosa, l’armari ple de roba rosa i una habitació amb un llit, uns llençols i un coixí roses. Però la Carlota estava farta del rosa i de ser una princesa… Fins que un dia li va dir a la seva mare: “Jo no vull ser una princesa rosa, jo vull viatjar, jugar, córrer i vull anar vestida de vermell, de verd…”

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada