dimarts, 11 d’abril de 2017

Besalú

El seu paisatge és un dels al·licients seductors; l’altre, el conjunt històric que expressa el pas centenari de diferents cultures pel territori. L'origen etimològic del topònim prové de l'existència de “dos rius” (en llatí, “Bisuldunum”).


UNA VILA MEDIEVAL
La ciutat de Besalú va tenir una esplendor que ha quedat marcada en els seus carrers i monuments de tal manera que la converteixen en un dels conjunts medievals més ben conservats de Catalunya. L’origen de la ciutat va ser el castell, situat al cim d’un turó. Els edificis que anem trobant representen un dels llegats monumentals més notables de l’època medieval catalana. El 1966 el poble va ser declarat conjunt historicoartístic nacional, pel seu gran valor arquitectònic.
Més informació 

Tel./fax: 972 59 12 40

Per tastar: El sòl d’aquesta terra és fèrtil i de gran riquesa, la qual cosa repercuteix en la cuina de la comarca. Bones opcions a l'hora de triar són l'ànec amb peres, el xai amb pèsols, el conill agredolç o el guisat de senglar.

SENDERISME
Els moderats desnivells de la Garrotxa i la seva diversitat i bellesa paisatgística la fan un territori ideal per als amants del senderisme. Desenes de camins històrics formen la xarxa de senders a través de la qual tothom que estigui mínimament avesat a caminar pot descobrir tots i cadascun dels racons de la Garrotxa. Durant tot l’any hi ha la possibilitat de fer senderisme amb l’acompanyament d’un guia, a través d'Itinerànnia i fora d'aquesta xarxa de camins.
Més informació

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada